Yinede bir daha denemesin en azindan cevirmeyi gecene kadar tutsun kendini 153 lira iyi para ;)bugün eniştem arabanın içinde püfür püfür içti çevirme vardı ağzında sigarayı tutarak geçti hiç bir şey yapmadılar
e
kardeşim yani şunu demek istiyorum . araban var vergi ödüyosun , benzine vergi , içtiğin sigara vergi , çakmağa bile vergi . araba bana aittir . sigara içebilirim evim bana aittir sigara içebilirim . para cezası konmasına ya da yasak getirilmesine gerek yok . ona bakarsan ne çok canlar gitti eminyet kemeri takmayan , ya da sinyalsiz dönüşlerden ne kazalar oldu . böyle heyecanlara gerek yok . her önüne gelene ehliyet verilmemesi çözüm olabilir . tabiki sigara içen de kza yapabilir . ama bunun çözümü para cezası değil . ben bıktım vergi ödemekten . siz bıkmadınız mı ? yanlış anlama dediklerimi . sana bişey demiyorum sadece bu düzen artık
Abi malborada tirs diye bi sigaraya kademeli iniş yptim..11.500 tevsiye ederimŞöyle olsa devlet sigaraya zam yaptı alkole zam yaptı atıyorum 2019 yılının başından şu ana kadar olan yapılan araştırmalara göre işte şu kadar kişi sigarayı bıraktı şu kadar kişi alkolü bıraktı böyle olsa destek vermezsem şerefsizim.Ama sen sigaraya zam yap adam tütüne dönsün sonuç yine içiyo.Alkole zam yap.Adam ya kaçak alıp ölsün ya da evde kendi yapmaya uğraşırken kör olsun.Senin amacın millete sigarayı bıraktırmak değil ki senin amacın milleti nasıl söğüşlerim he bu sigara alkol nasıl olsa içen içiyor burdan millete güzel geçiririm düşüncesi.