2 yıl oldu hastaneye gitmedim ödediğim para 24 x 850 20.4 k gelde çık işin içinden
Ya abi her seçim öncesi sağlıktan yaptıkları kolaylıkları bangır bangır ötüyorlar madem bunu sigara içenlerin cebinden alıyorlar diğer ülkeler gibi yapsınlar sanki babasının hayrına yapıyor,izlemediğin TRT’nin bile vergisini ödüyorsun bunu bir yerden çıkarmadıklarını nasıl düşünüyorsun ?Güzel kardeşim, sen bir ilaca 5-10 TL oduyorsun devlet bunun %80 fazlasını ödüyor aynimidir sence. Bende sigara kullanıyorum.
Ya abi her seçim öncesi sağlıktan yaptıkları kolaylıkları bangır bangır ötüyorlar madem bunu sigara içenlerin cebinden alıyorlar diğer ülkeler gibi yapsınlar sanki babasının hayrına yapıyor,izlemediğin TRT’nin bile vergisini ödüyorsun bunu bir yerden çıkarmadıklarını nasıl düşünüyorsun ?
Akp Mod on: Ne fesat adamsınız :) Adam eskiden beridir sigaraya karşı. İçmeyin işte arabada bunu ayrıca pis kokuyor araba sigara içilince.
Kanun yeni yürürlüğe girdi. 2 gündür uygulaniyor ve cezasi 153 tl.
Dumansiz ARABA :) Sahasi (her n3 demekse) gerci Türkçe'ye çevirince YENİ VERGİ KAPISI aciklamasi cikiyor.
Kanun kendi ŞAHSİ aracinda sigara icen tüm sürücüleri kapsiyor. Artik arabamizda sigara icersek 153 tl odeyecegiz.2 gunde de bayagi bi para cezasi kesilmis DEVLET icin
Bakalim yakinda evde de icilen sigaradan yenilen yemekten de ceza gelir mi ?
Neyse uzatmayalim
"Padişahım cok yaşa"
Vergi yüzde kaç sigarada biliyormusun acaba soner ordan aldığını cebine indiriyor sgk ya ödenen para sigaraya verilen vergiden daha az yani ordan karşılayabilir bu açıdanda bakSigara nin sağlığa verdiği zarar dan dolayı SGK üzerinden devletin kasasından çıkan miktarları bir dusunun. Burda icmeyenlerinde vergisi var, aldığınız her ilaç her tedavi masrafları nerden karşılanıyor. Peki burda icmeyenlerin gunahinne o zaman ?
Kac defa pantolon ve kolttugu yaktım hatta ni sefer kul dustu nereye dustu diue kaza yapıyordum yalan yok :) ama suna ceza yemek cok zoruna gider insanjnAractakiler icemez demiyor şoför icemez diyor, bir nevi bu sebepten kaynaklanan kazaların önüne geçilmeye çalışıyor. Bende sigara içiyorum araba kulandigimda sigara içerken gerçekten dikkat dağılıyor. Olaylara biraz farklı bakmaya çalışın lütfen.
Parasını ödesek de kamu malı yani gsmh oluyor. Kısaca tepen atsa ''Yakıcam ulan.'' desen yakamıyorsun. Böyle bir durum var maalesef.Araç şahsi aracım vergisini ödemişim parasını ödemişim istediğimi yapma hakkım var yakında direksiyonda takım elbiseyle kullancakaın gravatsız kullanamazsın vergiside çıkar para bitince nerden ne yapacağını şaşırdılar
Kamuye ait bir yolda sürüş yaparken başkalarının can güvenliği önemli.. izmariti arabaya düşünenler.. yürüyüş halinde cebinde çakmak arayanlar....ben içen kesimdeyim . Sigarayı sevmeyen var anlıyorum ,arabada sigara içmenin yasaklanmasını “Zaten zararlı yeeeaaaa ” diye savunanlara da diyecek söz bulamıyorum. Lan o araba senin özel mülkün özel! Bugün arabana giren yarın mutfağına girer. !!
Farklı bir görüş açısıKamuye ait bir yolda sürüş yaparken başkalarının can güvenliği önemli.. izmariti arabaya düşünenler.. yürüyüş halinde cebinde çakmak arayanlar....
Araba özel mülk bahçene çek arabanı sigara iç karı..........ama ortak trafikte tartisilir...
Abi bana sorarsan ben içmesem.kaza yaparım bana serbest size yasak olması kzm:)
kardeşim yani şunu demek istiyorum . araban var vergi ödüyosun , benzine vergi , içtiğin sigara vergi , çakmağa bile vergi . araba bana aittir . sigara içebilirim evim bana aittir sigara içebilirim . para cezası konmasına ya da yasak getirilmesine gerek yok . ona bakarsan ne çok canlar gitti eminyet kemeri takmayan , ya da sinyalsiz dönüşlerden ne kazalar oldu . böyle heyecanlara gerek yok . her önüne gelene ehliyet verilmemesi çözüm olabilir . tabiki sigara içen de kza yapabilir . ama bunun çözümü para cezası değil . ben bıktım vergi ödemekten . siz bıkmadınız mı ? yanlış anlama dediklerimi . sana bişey demiyorum sadece bu düzen artık değişti ..Kamuye ait bir yolda sürüş yaparken başkalarının can güvenliği önemli.. izmariti arabaya düşünenler.. yürüyüş halinde cebinde çakmak arayanlar....
Araba özel mülk bahçene çek arabanı sigara iç karı..........ama ortak trafikte tartisilir...
Abi bana sorarsan ben içmesem.kaza yaparım bana serbest size yasak olması kzm:)