Zaten ben hep söylüyorum Allah beni böyle yaratmamış insanların hatasıdır diye hata bunu demek Allah'ı dahada yüceltir fikrime göre bu dünyada barbarca kötülük yapanların cezasını biz vermeliyiz ozaman yaptığı yanına kar kalacak onu nasıl yapalım en çok zoruma giden bu bunu çok düşünüyorum hep eğer diğer dünya yoksa. Bu suçlar hepsi yanına kar kalacak suçu işleyeninAydın, evrim düz kalıptır. Sen Diyarbakır'da Bazya Gölü'nü kurutur isen beş kuşak sonra papates tarzı toprak bitkilerinin tadının ve renginin değiştiğini görürsün. Bu değişim onu tüketen canlılara bir beş kuşak sonra etki eder. Yani kısaca bugün o göl kurur ise on kuşak sonra senden zerre alakasız bir familya ortaya çıkmış olur.
Doğanın adaleti ise budur. Sen doğa ile zıtlaşırsan doğa standart düzen içerisinde seni değiştirir farkına varmazsın.
Sana şöyle bir şey yazayım kendi engeline yorumla.
Senin engelli olman çok yüksek ihtimal Van Gölü'nün küçülmesiyle alakalı. Suyun olmadığı yerde gen haritası sıçrama yapar. Sıçrama, kaliteli genlerin yavaş işlerken kalitesiz genlerin aradan akarak daha çabuk hedefe ulaşması diye düşün.
Tabiki yanlarına kalmayacak ilahi adalet diye bişey var er yada geç cezalarını cekeceklerZaten ben hep söylüyorum Allah beni böyle yaratmamış insanların hatasıdır diye hata bunu demek Allah'ı dahada yüceltir fikrime göre bu dünyada barbarca kötülük yapanların cezasını biz vermeliyiz ozaman yaptığı yanına kar kalacak onu nasıl yapalım en çok zoruma giden bu bunu çok düşünüyorum hep eğer diğer dünya yoksa. Bu suçlar hepsi yanına kar kalacak suçu işleyenin
Adalet tecelli edere inanmak benim gözümde ahmaklık yada vazgeçiştir. Kendin için iyi olanın ne olduğunu düşünüyorsan ona inan, onun için savaş. En azından arzu ettiğin bir amaç uğrunda hayatını heba etmiş olursun.Zaten ben hep söylüyorum Allah beni böyle yaratmamış insanların hatasıdır diye hata bunu demek Allah'ı dahada yüceltir fikrime göre bu dünyada barbarca kötülük yapanların cezasını biz vermeliyiz ozaman yaptığı yanına kar kalacak onu nasıl yapalım en çok zoruma giden bu bunu çok düşünüyorum hep eğer diğer dünya yoksa. Bu suçlar hepsi yanına kar kalacak suçu işleyenin
Benim zoruma gidiyor Özgecan ceren gibi pırıl pırıl gençleri hunharca vahşice katledenler soğukta minik eleri üşeyenlerin var olduğu onun sebebide insanların olduğunu düşünüyorum fakirliğin açlığın adaletsizliğin sebebi insanlar abicim bu kadar kötülüğün yapanların yanına mı kalacak ? Yav çok zoruma gidiyor bu nasıl olacak sana göre nasıl olacak soruyorum bunlara itifane cevap ver evrim filan din filan umrumda değil sadece bu ne olacak ?Adalet tecelli edere inanmak benim gözümde ahmaklık yada vazgeçiştir. Kendin için iyi olanın ne olduğunu düşünüyorsan ona inan, onun için savaş. En azından arzu ettiğin bir amaç uğrunda hayatını heba etmiş olursun.
Zaten ben hep söylüyorum Allah beni böyle yaratmamış insanların hatasıdır diye hata bunu demek Allah'ı dahada yüceltir fikrime göre bu dünyada barbarca kötülük yapanların cezasını biz vermeliyiz ozaman yaptığı yanına kar kalacak onu nasıl yapalım en çok zoruma giden bu bunu çok düşünüyorum hep eğer diğer dünya yoksa. Bu suçlar hepsi yanına kar kalacak suçu işleyenin
Soner abi emin ol ilim sahibi dediğin çoğunda daha ilim sahibiyim hepsini demiyim peygamberlerden sonra gelen dini adamlar çoğu dini kendileri için şekilendiriyorlar dini kendilerine alet ediyorlar kendi çıkarları için atıyorum soracağım soruyu cevabını kendine göre örneğin ayeti tam okumuyor örneğin yani kendi çıkarına göre cevapları yarata biliyorlar ilayim İslam için demiyorum hırıstıyanlık için yahudilik için bu dinler hep bu insanlar tarafından kullanıldı emin ol inancı biri olarak bunları sorguladım kuran var din var tamamda yinede insan sorguluyor bunları sonuçta insan psikolojisi farklı bunları görmeyen bir insan ruhu insanın zihni farklı reflexsler vere biliyor yani demem şu ki çoğu insanın aklına geliyor bunlar bu inançla alakalı değil ister inançlı ol ister olma bunları genelde düşünüyor insan cehennem var kötüler azap çekecek evet doğrudur da ben belki ilahi adaletin bu dünyada olmasını istiyorum belki çok kötü acilar yaşatan birinin acı çektiğini bu dünyada görmek istiyroum yani Allah diyor mu sen hakını savunma bu dünyada demiyor ki hakını yiyilmesine izin ver Allah diyor ben hastalığı veriyorum sende şifasını bul ne demek oluyor bu sen biseyler yap hak adalet için herşeyi benden bekleme benim fikrime gorede hastalık insanların suçu bu genin gelmesi benim dedelerimin suçu yedikleri birşeyden atıyorum yanlış beslenmeden bu geni bu enfeksiyon kapmış ola bilirler demem şu ki inançlı baksanda olaya inançsız baksanda bu olaya işler oyke kolay değilAydınim bu konuda ilim irfan sahibi kişilerden destek almani tavsiye ederim. Belli ki bir boşluk icindesin, bu sorularının cevabını yine en iyi onlar verir. Nacizane tavsiyem İsra suresini meali ile okumani tavsiye ederim. Özellikle 13. Ayet. Aradagin cevapların bir çoğu orda var.
Hahaahahahafreebet var öbür tarafta mk :) gülelim bari biraz hemde son yatırım şartı filan yok sadece biraz piliç çevirme oluyoruz iyice pişene yandım Alllah diyene kadar