Konuya eklenmiştir. Geçmiş maçlara verilen oranlar ve sonuçlara göre bir tablo çıkarmaktadırlar.Bu veriler hangi sitede?
Bu verilere tenis maçlarında dikkat ediyorum ama kafama takılan birşey var bilgilendirirseniz sevinirim, bir örnek vereceğim;Konuya eklenmiştir. Geçmiş maçlara verilen oranlar ve sonuçlara göre bir tablo çıkarmaktadırlar.
Bildiğim kadarıyla 1.36 üzerinden hesaplıyor. Çünkü oran biraz oynayınca verilen yüzde değişiyor. Evet gerçekci değil fakat yüzdesi yüksek maçların tuttuğu olabiliyor.Bu verilere tenis maçlarında dikkat ediyorum ama kafama takılan birşey var bilgilendirirseniz sevinirim, bir örnek vereceğim;
Donskoy E.
Oranlar 3.20 olduğunda genellikle beklenen kazanma olasılığı 31%, olmasına rağmen bu takımın bu oran ile galibiyet ihtimali 27%.
Krajinović F.
Oranlar 1.36 olduğunda genellikle beklenen kazanma olasılığı 74%, olmasına rağmen bu takımın bu oran ile galibiyet ihtimali 86%.
Bu örneğe göre Krajinović value olarak gözüküyor ama aklıma takılan şey bu verinin yalnızca 1.36 oranda mı hesaplandığı, yanı yalnızca 1.36 oran hesaplanıyorsa yanıltıcı bi istatistik bence ama belli bir aralık seçiliyorsa yani 1.36ya yakın oranlar örneğin 1.30-1.40 arası gibi hesaplanıyorsa gayet faydalı, fakat neye göre hesaplandığını ben çözemedim