- 10 Eki 2018
- 10,225
- 13,474
Hayatın belirli evrelerinde inişli çıkışlı dönemler olabilir önemli olan insanları iyi tanıyabilmektir,inişli çıkışlı dönemlerde olayları iyi sentezleyebilmektir.
3 tez üzerinden hareketle yazıma devam edeceğim;
1) Düştüğünde sana el uzatanı unutma
2)Düştüğünde seni itenleri unutma
3)Düştüklerinde yardım eli uzatıp sen düştüğünde seni görmezden gelenleri unutma.
Hayat müşterektir. Mevlana'nın sözleri ile devam edelim.
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür.
düşman kalkar dostun olur.
öyle garip bir dünya,
olmaz dediğin ne varsa olur.
düşmem dersin düşersin.
şaşmam dersin şaşarsın.
en garibi de budur ya;
öldüm der durur yine de yaşarsın...
Bu dizeler herşeyi açıklar niteliktedir. İnsanoğlu çiğ süt emmiş bu sebepten olacak ki hatalar ile doğrular ile bir şekilde ömür geçip gitmemektedir. Önemli olan husus yaşanılan olumlu/olumsuz durumlardan kendimize pay çıkartabilmektir.
İnsan varoluş gayesini ve özünü unutmadığı sürece benliğini kaybetmez. Benliğini kaybettiğinde de insanı insan yapan özellikleri kaybeder zaten..
Özet ile nankörlük kavramını o bahsettiğiniz kedilerde bir kez bile olsun görmedim. İnsan kalıp insanca yaşamaya çalışanlara selam olsun..(Söz meclisten dışarı.)
3 tez üzerinden hareketle yazıma devam edeceğim;
1) Düştüğünde sana el uzatanı unutma
2)Düştüğünde seni itenleri unutma
3)Düştüklerinde yardım eli uzatıp sen düştüğünde seni görmezden gelenleri unutma.
Hayat müşterektir. Mevlana'nın sözleri ile devam edelim.
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür.
düşman kalkar dostun olur.
öyle garip bir dünya,
olmaz dediğin ne varsa olur.
düşmem dersin düşersin.
şaşmam dersin şaşarsın.
en garibi de budur ya;
öldüm der durur yine de yaşarsın...
Bu dizeler herşeyi açıklar niteliktedir. İnsanoğlu çiğ süt emmiş bu sebepten olacak ki hatalar ile doğrular ile bir şekilde ömür geçip gitmemektedir. Önemli olan husus yaşanılan olumlu/olumsuz durumlardan kendimize pay çıkartabilmektir.
İnsan varoluş gayesini ve özünü unutmadığı sürece benliğini kaybetmez. Benliğini kaybettiğinde de insanı insan yapan özellikleri kaybeder zaten..
Özet ile nankörlük kavramını o bahsettiğiniz kedilerde bir kez bile olsun görmedim. İnsan kalıp insanca yaşamaya çalışanlara selam olsun..(Söz meclisten dışarı.)