- 19 Ara 2018
- 3,738
- 581
Afrika Uluslar Kupası Yarı finalin adı Senegal ve Tunus. Tunus bildiğiniz gibi turnuvada ilk 4 maçını berabere tamamlasa da buraya kadar geldi. Çeyrek finalde turnuvanın sürpriz takımı Madagaskar’ı rahat bir şekilde eleseler de rakibinin güçsüz olduğunu unutmamak lazım. Senegal ise çeyrek finalde Benin karşısında istenilen performansı ortaya koyamasa de tek gol ile yarı finale yükseldi. Maçın geneline hakimdi ama Benin savunmasını geçmekte zorlandı. Aslına bakarsanız kadrosu çok iyi ve çok daha net galibiyetler alması gerekiyor ama savunmayı daha ön planda tutuyor. Yine de Niang, Keita Balde ve Sadio Mane üçlüsünün hücumda daha etkili olması gerekirdi. Senegal 5 maçta 7 gol attı ve kalesinde sadece 1 gol gördü. Ama bu karşılaşmada bir şeyler farklı olacak gibi hissediyorum. Kaleci Mendy sakat ve Niang’ın durumu da maç saatinde belli olacak. Mendy’nin sakatlığı bir şekilde telafi edilebilir ama Niang’ın oynamaması çok şey değiştirir. Tunus’un kolay gol yiyor oluşu Senegal’i bir adım öne taşıyor ama Tunus’ da hücumda etkili bir takım. İki takım da bunu bilincinde. İlk golü atan taraf karşılaşmanın galibi olacaktır. Senegal etkili orta saha ve hücum hattı ile çok daha avantajlı. Tek gollü Senegal galibiyeti bekliyorum.