Toprağım bu aralar bende Kösem Sultan’a sardım :))
Kırmızı tuborg selimden sonra Osmanlı boka bağlamış dayı benim gördüğüm o diziye göre değil ben ilber ortaylıyıda dinliyorum bazen yazık yani 10 yaşında 15 yaşında çocukları tahta çıkarmışlarToprağım bu aralar bende Kösem Sultan’a sardım :))
Aynen toprağım,, Aslında olaya farklı bi açıdan bakar isek, Kanuni ne kadar iyi bi Padişah idisede ; bi o kadar da kötü bir padişah idi,, Zira Kanuni’den sonra imparatorluğun bir anda çöküşe geçmesinin temel sebeplerini kendisi hazırlamıştır,,Kırmızı tuborg selimden sonra Osmanlı boka bağlamış dayı benim gördüğüm o diziye göre değil ben ilber ortaylıyıda dinliyorum bazen yazık yani 10 yaşında 15 yaşında çocukları tahta çıkarmışlar
Ben ne kadar karşı çıksamda, fatih Sultan mehmetin kardeş katli vaciptir kanunu gerçekten gerekliymiş. Onu anladım sultan ahmet ekber ve erşad sistemini kaldırıyor sonucu 7 yaşında Mustafa tahta geçiyorAynen toprağım,, Aslında olaya farklı bi açıdan bakar isek, Kanuni ne kadar iyi bi Padişah idisede ; bi o kadar da kötü bir padişah idi,, Zira Kanuni’den sonra imparatorluğun bir anda çöküşe geçmesinin temel sebeplerini kendisi hazırlamıştır,,
Monarşi ile sadece Osmanlı yönetilmiyordu,, Diğer devletler, Fatih’in yaptığı ( gerekli olan katletme) ‘nın çok daha kötüsünü yapmışlardır,,Ben ne kadar karşı çıksamda, fatih Sultan mehmetin kardeş katli vaciptir kanunu gerçekten gerekliymiş. Onu anladım sultan ahmet ekber ve ecdad sistemini kaldırıyor sonucu 7 yaşında Mustafa tahta geçiyor
Padişahların çoğu gut hastalığından ölmüştür,, Gut hastalığı çok fazla et yemekten (protein) kaynaklanmaktadır,, Zengin hastalığı yani :) 4. Murat’ın gaddar olmasının sebebi abisi Osman’ın katledilmesi ve iğdiş edilmesi ile ilgili bir bakıma da,, Bir de yalnız bırakılması ( Validesi vs. ) Yaptığı yanlışlıklar çok iken doğru şeyleri de bir hayli fazla,,4. Murat son fatih bağdat fatihi ama onunda çoook yanlışı var, tütün alkolü yasaklayıp, akşam namazından sonra sokakta gece lambasıyla gezmeyenleri idam etmesi de ayrı saçmalık. Alkolü yasaklayıp alkolden ölmüştür kendisi
Benim tek inanamadığım, soy bir şekilde hep devam etmiş, sultan ahmetin zamanında 2 taht veliahtı var, ahmet ve Mustafa bi tesadüf olsaydı 2 side ölseydi, tahta kim geçecekti, soy bitiyor.. Sultan ahmet sünnet dahi olmadan sünnetsiz çıkmış tahtaMonarşi ile sadece Osmanlı yönetilmiyordu,, Diğer devletler, Fatih’in yaptığı ( gerekli olan katletme) ‘nın çok daha kötüsünü yapmışlardır,,
Veziriazam geçiyor.Benim tek inanamadığım, soy bir şekilde hep devam etmiş, sultan ahmetin zamanında 2 taht veliahtı var, ahmet ve Mustafa bi tesadüf olsaydı 2 side ölseydi, tahta kim geçecekti, soy bitiyor.. Sultan ahmet sünnet dahi olmadan sünnetsiz çıkmış tahta
En uygun dönem sultan Ahmetin dönemiymiş, iyi o zamanın veziriazamı suikast yapmamışVeziriazam geçiyor.
Cariye mi yok, biri hamile kalırdı hemen:)Benim tek inanamadığım, soy bir şekilde hep devam etmiş, sultan ahmetin zamanında 2 taht veliahtı var, ahmet ve Mustafa bi tesadüf olsaydı 2 side ölseydi, tahta kim geçecekti, soy bitiyor.. Sultan ahmet sünnet dahi olmadan sünnetsiz çıkmış tahta
Başı yöneten boyundur. En makul olanı boyun olmaktır.En uygun dönem sultan Ahmetin dönemiymiş, iyi o zamanın veziriazamı suikast yapmamış
Kanuninin mustafayı öldürtmesinin sebebi korku, babasının selimin beyazıtı zehirleyip tahta geçmesini görmüş bir şehzadeydi Süleyman o yüzden korktu ve boğdurttu. 39 yaşında bir şehzade arkasında yeniçerilerin alayı taparken isyan etmemiştir. Düşünmesi gerekiyordu SüleymanınCariye mi yok, biri hamile kalırdı hemen:)
İşte Bunların bana göre tek sorumlusu Kanuni’dir,, Kendisi tahta hiç bir zorluk yaşamadan oturmuştur,, Ama babasının çektiği zorluğu hep aklında tutmuştur,, Şehzadesi yani oğlu Mustafa’yı bu yüzden katlettirmiştir,, Kanuni kendi isteği ile Payitahttı oğluna Mustafa’ya bırakmalıydı,, Yapmadı, ne oldu? Bayezit’i bile diğer oğlu Selim için feda etti,,
Kesinlikle bahsettiğimde tam olarak bu ,,Kanuninin mustafayı öldürtmesinin sebebi korku, babasının selimin beyazıtı zehirleyip tahta geçmesini görmüş bir şehzadeydi Süleyman o yüzden korktu ve boğdurttu. 39 yaşında bir şehzade arkasında yeniçerilerin alayı taparken isyan etmemiştir. Düşünmesi gerekiyordu Süleymanın
Osmanlının yanında game of thrones bok yemiş. Şunun dizisini yapsalar netflixe yok çekerBaşı yöneten boyundur. En makul olanı boyun olmaktır.
Taht zehirliyor dayı, birde kadınları çok sokmuşlar devlete çok kadının karıştığı yerden bok eksik olmaz biri de dememiş siz bi durun heleKesinlikle bahsettiğimde tam olarak bu ,,
Açlık sefalet ve tatminsiz lüks.Osmanlının yanında game of thrones bok yemiş. Şunun dizisini yapsalar netflixe yok çeker
Osmanlı iyisiyle kotusuyle Bi destandır yanlısları vardır ama mukammel oldugu yerler de vardır 600 sene dile kolaydır. Yavuz Sultan selimi tek gecerim bu aradaOsmanlının yanında game of thrones bok yemiş. Şunun dizisini yapsalar netflixe yok çeker
Hazineyi zaten onun kadar dolduran olmamış, kendisde demiş zaten benden sonra kim gelirse gelsin tahta benim kadar dolduramayacak. Çoğu culus töreninde yeniçerilere dağıtacak altın bile bulamamışlarOsmanlı iyisiyle kotusuyle Bi destandır yanlısları vardır ama mukammel oldugu yerler de vardır 600 sene dile kolaydır. Yavuz Sultan selimi tek gecerim bu arada