işsizlik maaşı için 2 yıl net sigortan olması lazım ve kesintisiz eksik gün olmayacak son 6 ayın...
işsizlik sigortası da ayrı bir kavram kredin varsa yararlanabılıyosun banka tarafından sıgortan karsılanıyor onda ise 2 yıl kesintisiz sigortan olacak son cıktıgın yerden ve 4 ay eksik gunun olmayacak :)
Kardeşim bilgi vereyimBen askerden geleli 1 hafta oldu resmi olarak 13 martta TMİ'den düşeceğim.
İşssizlik maaşı için bütün gerekenleri karşılıyorum başvuruyu da askerdeyken işkur'a yaptım.
Şuan haketmemiş gözüküyor. Ne yapmalıyım.bu işlerden anlayan var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 10342
Ben askerden geleli 1 hafta oldu resmi olarak 13 martta TMİ'den düşeceğim.
İşssizlik maaşı için bütün gerekenleri karşılıyorum başvuruyu da askerdeyken işkur'a yaptım.
Şuan haketmemiş gözüküyor. Ne yapmalıyım.bu işlerden anlayan var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 10342
gecen hafta bana danışmanım aynen bunları söyledi. asgari şeklinde. işssiz oldugum ıcın arada giderim işkura. ki gecen yıl aldım işssizlik maası.Yanlış biliyor olabilirsin dostum.
İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları
- Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
- Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
- Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
- Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,
gecen hafta bana danışmanım aynen bunları söyledi. asgari şeklinde. işssiz oldugum ıcın arada giderim işkura. ki gecen yıl aldım işssizlik maası.
onlar orda bi dümen yapıp ayarlıyolar ya. sitede yazana bakmaDoğrudur . belki farklı bi olayı vardır. tam bilemedim ( :
Son 120 gun sarti kalkti arkadaslar
3 yil icerisinde 600 gun calismis olman yeterli issizlik maasi icin
Aldigin maas ve 3 yil icerisinde calistigin gun sayisi kadar maasi alacagin ay ve miktari dogru orantili artiyor.
-Kendi kusurun olmadan isten cikarilman gerek.
Veya Askerlik ve saglik problemleri nedeniyle ayrilman gerek.
Baska da sartin yok.
Arkadas isyerinden cikis yaparken askerlik nedeniyle ayrilmamis.
Veya tazminatını alip ayrilmis ise isyeri yanlis kod ile cikarmis.
Ben bunların hepsini karşılıyorum. En iyisi ben bi yarın işkura gidip görüşeyim. işten ayrılırken dilekçe yazdım imzaladım askerlik nedeniyle işten ayrılacağım diye.Yanlış biliyor olabilirsin dostum.
İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları
- Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
- Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
- Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
- Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,
benim 1200 prim günüm var. son 3 yılda kesintisiz.sitede sadece 120 gün sartı güncellenmemiş dediğim gibi 3 yıl içersinde 600 gun prim olması NET Şarttır.
benim 1200 prim günüm var. son 3 yılda kesintisiz.
Isyerinden ayrildiktan sonra tazminat odediler mi?benim 1200 prim günüm var. son 3 yılda kesintisiz.