- 29 Eki 2018
- 11,896
- 11,241
Merhaba arkadaşlar,,
Sağlık, mutluluk ve bol kazançlar diledikten sonra,, İklimin insan üzerindeki etkilerinden bahsedelim , diye düşündüm,,
Öncelikle iklimi tanımlayalım,,
İklim:: Uzun bir zaman diliminde gözlemlenen meteorolojik özelliklerin ortalamasını ifade etmektedir,,
Eski Yunancada ‘Klima’ kelimesinden gelmektedir,,
İklimin ,insanlar üzerindeki etkilerini 10-12 maddede belirtelim,,
—Yeryüzüne dağılışlarını,,
—Ekonomik faaliyetlerini,,
—Yiyecek ve yiyeceklerini,,
—Fizyolojik özelliklerini,,
—Karakterlerini,,
—Kültür faaliyetlerini etkiler,,
—Endüstrinin dağılışını etkilerler,,
—Konut tipini ve malzemesini belirler,,
—Ulaşım faaliyetlerini etkiler,,
—Turizm faaliyetlerini etkiler,,
—Tarım faaliyetlerini etkiler,,
—Tarım ürünleri çeşitliliğini etkiler,,
Burada İklimin karakter üzerine etkilerinden kısaca bahsetmek istiyorum,,
Ben Trabzonluyum,, Sağanak yağışları , hırçın denizini düşündüğümde , bu sertlik ve hırçınlığın bizede bulaştığını söyleyebilirim :)
Bizler son söylenecek şeyi, genelde ilk söyler,bir anda parlar ve çok çabuk söneriz,, Bu özelliklerimizi düşündüğümde ,tamamen olmasada iklimin etkisinin hissedilir derecede bize sirayet ettiğini düşünmekteyim,,
Zaten şu bir gerçek ,, Doğudan Batı’ya gidildikçe ;;Mizaç ve söylem yumuşarken ,,Sosyallikte artıyor,,
Konu ile ilgili duygu ve düşüncesini paylaşmak isteyenler , vakitleri varsa sohbete ortak olabilirler,
Saygılar,,
Sağlık, mutluluk ve bol kazançlar diledikten sonra,, İklimin insan üzerindeki etkilerinden bahsedelim , diye düşündüm,,
Öncelikle iklimi tanımlayalım,,
İklim:: Uzun bir zaman diliminde gözlemlenen meteorolojik özelliklerin ortalamasını ifade etmektedir,,
Eski Yunancada ‘Klima’ kelimesinden gelmektedir,,
İklimin ,insanlar üzerindeki etkilerini 10-12 maddede belirtelim,,
—Yeryüzüne dağılışlarını,,
—Ekonomik faaliyetlerini,,
—Yiyecek ve yiyeceklerini,,
—Fizyolojik özelliklerini,,
—Karakterlerini,,
—Kültür faaliyetlerini etkiler,,
—Endüstrinin dağılışını etkilerler,,
—Konut tipini ve malzemesini belirler,,
—Ulaşım faaliyetlerini etkiler,,
—Turizm faaliyetlerini etkiler,,
—Tarım faaliyetlerini etkiler,,
—Tarım ürünleri çeşitliliğini etkiler,,
Burada İklimin karakter üzerine etkilerinden kısaca bahsetmek istiyorum,,
Ben Trabzonluyum,, Sağanak yağışları , hırçın denizini düşündüğümde , bu sertlik ve hırçınlığın bizede bulaştığını söyleyebilirim :)
Bizler son söylenecek şeyi, genelde ilk söyler,bir anda parlar ve çok çabuk söneriz,, Bu özelliklerimizi düşündüğümde ,tamamen olmasada iklimin etkisinin hissedilir derecede bize sirayet ettiğini düşünmekteyim,,
Zaten şu bir gerçek ,, Doğudan Batı’ya gidildikçe ;;Mizaç ve söylem yumuşarken ,,Sosyallikte artıyor,,
Konu ile ilgili duygu ve düşüncesini paylaşmak isteyenler , vakitleri varsa sohbete ortak olabilirler,
Saygılar,,