20 gün kaldık Amasya da hava gündüz 2-4 derece gece -5 dereceydi sabah 6 da kalkış Her koğuşa bir usta asker verilir hiçbirşeye karışmaz sadece koğuşta uyur. Teğmenlerde takım komutanı olur her 3 koğuşdan bir takım komutanı çıkar her alayda 9 kogus olur ortalam 3 tegmen yapar. sadece iştimaya ve eğtime gelirler (eğitim yok). kahvaltı da 20 gr peynir zeytin yanında börek poğaça omlet veriliyor . 07:00 de temizlik için boş alana götürürler 1 saat içinde süpürge eline 10 dk değer. Temizlik biter sabah iştiması başlar (en sıkıcı saatler burada başlıyo) 1 saat nizamda ayakta boşboş bekliosun takım komutanı teğmen gelir napıosunuz nedıosunuz die sorar derdiniz var mı der gider ama 1.5 saat sürer bu bekleme. Sonra eğitim alanına gidlir sadece sağ sol yapılır izmir marşı vs marşlar söylenir eğitim alanında boşboş beklersiniz 12 de yemek 1 saat tatil 2 de tekrar iştima 1 saat ayakta boş bekler tekrar eğitim alanına gidersiniz her komutanın söyledği siz gitsenizde rahatlasak =) 17:00 da alaya dönersin akşam yemeği sonra rahatsın. Yat iştiması 21:00 da o saatde herkes koğuş yatağı başında olur nobetcı teğmen gelir bakar gider umurunda olmazda bakmak için gelir. Bedelli askerlik için en gerekli işler googla uymayın kulaklıkmış şartmış koğuşkar 50 kişilik herkes horluo (bende horluo olabilirim ama 50 kişiyi aynıanda duymak yorucu uyuyamıosun =) akıllı telefon sokmak için ilk girişte kontrolde askerin boşluğunu bekleyin illaki arkasını donuo biara başka işlerle uğraşıo o ara hızlıca girin çantalar zaten baske yerden verilio. Yemeklerde kahvaltı hariç çok iyiydi ve gidecek olan arkadaşlara tavsiyem ilk günden koğuş nöbeti die bir nöbet var direk onu alsınlar egtim vs hiçbirşeye katılmasınlar =) birde hastalık çok oldu ben hala alt solunum yolu hastalığım var gider gitmez ağızlık alsınlar en azından uyurken takın. sonuç olarak tugay komutanı dahil hiç laf etmezler biran önce gidin diye gözlerinze bakarlar.